Jokaisella on oma suosikki vuodenaikansa. Toinen tykkää kuumasta kesästä kun toinen taas sateisesta syksystä. Toiselle kiireinen kevät on kaikista paras ja toinen rakastaa  tunteellista talvea. Oma suosikkini on kesä. Jos eläisin omassa paratiisissani vuodenajat kuluisivat suunnilleen näin.

Kesä alkaisi toukokuun puolessa välissä ja loppuisi vasta syyskuun lopussa. Sen jälkeen seuraisi lyhyt syksy, suunnilleen loka- marraskuun pituinen. Talvi olisi kaikista lyhyin, vain noin puolitoista kuukautta. Kyllästyn talveen nimittäin erittäin nopeasti. Paratiisi valtakuntani talvi olisi kuitenkin luminen ja kylmä. Ei tämmöinen epämääräinen lumeton -5 asteinen rökäys. Kevät kestäisi silloin noin kolme ja puoli kuukautta, johon saattaisin kyllästyä kieltämättä melko pian. Kärsimätön kun olen.

Kesästä kuluisi osa tietysti koulussa eikä loman tarvitsisi olla tätä nykyistä pidempi. Taidan olla vain suuruudenhullu kun olen suunnitellut tämän kalenterin, mutta tarvitsevathan ne hullutkin tekemistä... Ja kaikkihan kesästä pitävät, eikö vaan.