Olipa kerran prinsessa, joka eli pahan lohikäärmeen vankina linnassa kaukana täältä. Prinsessa oli hyvin yksinäinen ja odotti päivin ja öin prinssinsä saapuvan ja pelastavan hänet ileän lohikäärmeen kynsistä. Monet urheat ritarit olivat jo yrittäneet, mutta tähän mennessä yksikään ei ollut onnistunut.

Samaan aikaan, myöskin kauaisessa valtakunnassa, eräs nuori prinssi kuuli tarinan kauniista prinsessasta. Hän päätti yrittää pelastaa prinsessan. Hän tiesi tehtävänsä olevan vaikea ja valjasti siksi parhaan hevosensa ja otti mukaan hienoimman miekkansa.

Ratsastettuaan päiväkausia, prinssi saapui linnalle. Hän riensi linnan sisälle etsimään lohikäärmettä tarkoituksenaan sen surmaaminen. Pian prinssi kohtasi tultasyöksevän lohikäärmeen, joka täyteen pituuteensa noustessaan ylsi linnan lattiasta kattoon. Kauhu valtasi prinssin hetkeksi, mutta hän tokeni nopeasti, valmiina taistelemaan.

Taistelu oli pitkä, mutta lopulta, lohikäärmeen ahdistettua prinssi nurkaan, prinssi tarttui miekkaansa ja iski sen suoraan lohikäärmeen sydämeen. Suuri lisko huojui hetken ja kaatui sitten mahtavalla rysäyksellä. Nyt prinssi lähti etsimään prinsessaa.

Prinssi saapui linnan korkeimpaan torniin ja näki prinsressan, joka todella oli mitä kaunein. Hän kumartui prinsessan luokse ja suuteli tätä. 

Prinssi ja prinsessa viettivät kolmen päivän päästä hienoimipia häitä, jotka oli koskaan valtakunnassa vietetty. Ja h elivät elämänsä onnellisina loppuun saaka.

Kaikki ovat kuulleet tällaisen tarinan joskus. Pienenä (ja vähän isompanakin :) rakastin tällaisia satuja, joiden lopussa prinssi ja prinsessa saavat toisensa. Nykyään kohta "ja he elivät elämänsä onnellisina loppuun saakka" pitäisi muuttaa "ja he elivät onnellisina elämänsä loppuun saakka kunnes avioerojuristi ilmestyi kuviohin prinssin löydettyä itselleen kauniimman ja nuoremman prinsessan". Ei nyt niin, etten uskoisi avioliittoon ym., mutta silti tuntuu epätodennäköiseltä...

Myös tuo rakastuminen välittömästi. Hmm... Entä kun prinsessalle selviää, että prinssi nuuu sukat jalassaan ja prinsille selviää, että prinsessa rakastaa yöllistä imurointia? Jaksavatko he elää toistensa kanssa aina?

Voihan sitä silti aina toivoa. Olisihan se kiva löytää prinssi, joka suostuisi likaamaan uudet Leviksenä pelastaakseen sinut saksan opettajalta... Vaikka suurin osa sadusta onkin epätodennäöistä hölinää, rakastan satuja edelleen. Aina ja ikuisesti, "elämäni loppuun saakka"... ;)    

                                                 PFD1617~Sleeping-Beauty-Posters.jpg