Mistä kaikki sekopäiset häiriköt tulevat? Tänään jouduin todistamaan taas pitkästä aikaa ihmisen hulluutta...

Kaiki alkoi mennessäni elokuviin (Sex and the City, the movie). Ostin tavalliset raksut ja vissyä. Vajosin ihanan pehmeään sohvamaiseen istuimeen ja aloin nauttia. Olin odotellut filmiä jo pitkään ja halusin todella nauttia.

Puolen tunnin kuluttua vieressäni istuva nainen sihahti hermostuneena: "Voi herranjumala". Katsoin naista hetken ihmeissäni ja hörppäsin vettä. Hiljaisen/romanttisen kohtauksen alettua nainen kääntyi yllättäen minua kohti ja tokaisi: "Sä heilut niin paljon, että mä en voi keskittyä! Koko ajan hörpit vettä ja syöt! Eihän täällä voi kuaan keskittyä!". Tämän vuodatuksen aikana tätihenkilön silmät alkoivat suunnilleen pullistella pidätellystä raivosta...  

Tässä kohtaa olin todella ihmeissäni. Siis mitä, anteeksi, voisitteko toistaa??!! Syömiseni siis häiritsi. Heiluin ja rouskutin kuin viimeistä päivää. Ainakin vierustoverini mukaan. Selvä, täytyy hiljentää. En voinut kuitenkaan oikein ymmärtää, kuinka käden satunnainen liikahtelu popcornastiaan saattoi häiritä niin paljon. Samainen mammahan oli koko elokuvan alun hölöttänyt äänekkäästi ystävättärensä kanssa. Ja minunko syömiseni häiritsi?

Aloin syödä hiljaisemmin ja harvensin myös popparien napsimista purkista. Ottaessani vettä ensimmäistä kertaa edellisen vuodatuksen jälkeen, nainen räjähti: "Siis oletko sä tullut tänne syömään vai katsomaan elokuvaa??!! Mä en pysty yhtään keskittymään! Ajatteletko sä ketään muuta kuin itseäsi??!! Siirry muualle jos et osaa olla hiljaa!". Tässä vaiheessa sappeni kuohahti ja totesin ysinkertaisesti: "Siirtyää itse jos niin häiritsee." Täti vain mulkaisi minua rumasti ja käski istumaan hiljaa. Tässä vaiheessa elokuvan katselukin tuntui tylsältä. Ja vain yhden sekopään takia.

Lopetin syömisen ja juomisen kokonaan, jotta saisin katsoa elokuvan rauhassa loppuun. Jossain vaiheessa yritin kuitenkin pudistella käsistäni hiljaisesti naksujämiä. Tästähän täti innostui ja alkoi hakata käsiään yhteen mölisten samalla: "Tätä sinä olet tehnyt viimeisen tunnin!".

Eli kiitos hullun vierustoverini koko elokuvanautinto meni piloille. Enpä voi muuta kuin ihmetellä, olisiko terroritäti osannut pyytää kauniisti. Tämän hetkisten todisteiden valossa, sanoisin ei. Ovatko -ko ja -lö päätteet liian vaikeita käyttää?